La cesta está vacía
MATRIU

MATRIU

Teatro > Teatro
Del 03/03/2022 al 06/03/2022

Desde: 12 € 14 €

resumen

Arriba la nova creació teatral de Marian Villaescusa. 

Compartir publicaciónPerquè “MATRIU”, encara que puga parlar de coses dures a simple vista, no és un drama. És una comèdia.
Com a autora, crec fermament en el riure, l'originalitat i la frescor a l'hora d'afrontar els meus projectes. Crec que les històries, fins i tot les més crues, poden ser enfocades també
des del somriure i no (només) des de la llàgrima.Per això, ajuntarem somriures i llàgrimes per a contar la història de maternitat d'aquestes dues dones, i com ja s'ha apuntat, la de moltes més.
Porte recaptant informació durant mesos en els meus cercles pròxims, ajuntant casos de violència obstètrica que apareixeran també en l'obra. Per tant, desitge que MATRIU puga ajudar a informar, educar i generar eines de canvi.
A Espanya, un 27% dels parts són realitzats per cesària. Aquesta intervenció, que serveix per a salvar vides de mares i nounats és, no obstant això, realitzada en excés, perquè l'OMS estipula que solament el 10% dels parts necessiten d'aquest procediment. Llavors, per què? Per què una de cada quatre dones que pareix s'exposa a una cesària?
Hi ha múltiples respostes a aquestes xifres i no totes són agradables d'escoltar.
Les cesàries salven vides. Però si no són necessàries, compliquen enormement la recuperació de la dona en el postpart, tenen conseqüències per a les criatures, que solen tindre un sistema immune més baix, i sotmeten en un percentatge altíssim a la mare a tindre una altra cesària en un part posterior. A més, des del punt de vista emocional, la mare pot sentir que no ha sigut
prou bona per a parir al seu fill de manera natural, que és menys vàlida que altres mares. I les cesàries no són temes a tractar en la preparació al part.
Perquè no és un part. És una cesària.

Text i Direcció: Marian Villaescusa

Intèrprets: Margarida Mateos i Marta Salinas.

 

ESPECTÁCULOS DESTACADOS